ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ДОКУМЕНТАЛНОТО КИНО ЗА ИЗКУСТВО ОТНОВО ЗАВЛАДЯВА СОФИЙСКИТЕ КИНА ПРЕЗ АПРИЛ 2022 г.

25 Mar, 2022

Седмото издание на филмовия фестивал „MASTEROFART“ се открива на 7и ще продължи до 28 април! Официален старт в 19:00 часа вечерта в кино „Люмиер“ ще дадеамериканският филм „КЪРТ ВОНЕГЪТ – НЕПОДВЛАСТЕН НА ВРЕМЕТО“.Работата по този филм е започнала още преди 39 години, когато младият тогава режисьор Робърт Уейд пише писмо на своя литературен идол, предлагайки му да направи филм за него. Снимките започват през 1988 г. и приятелството, което Уейд и Вонегът формират през десетилетията, е показано във филма. „КЪРТ ВОНЕГЪТ – НЕПОДВЛАСТЕН НА ВРЕМЕТО“ е преди всичко биография на обичан американски автор. Филмът е както отдаване на почит към великия писател, така и вещо въведение в неговия свят за непосветените.
 
Друг акцент в първите дни на фестивала е филма „КУБРИК ЗА КУБРИК“ на френския режисьор Грегори Монро. Филмът е рядко трансцендентно пътуване из живота и филмите на легендарния Стенли Кубрик, както не сме ги виждали преди. Съдържа непознати интервюта с гения.През 2021 г. „КУБРИК ЗА КУБРИК“ спечели Международната награда „Еми“ за Арт програми.
 
Очаквайте подробности за цялата програма на фестивала след броени дни.
Филмовият фестивал „MASTEROFART“ се провежда традиционно в партньорство с Национален дворец на културатаи с подкрепатанаПрограма „Култура“ на Столична община.
 
Билетите за прожекциите в кино „Люмиер“ са вече в продажба на касите на НДК и онлайн на www.tickets.ndk.bg.