ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ФЕСТИВАЛНИЯТ КОМПЛЕКС ВЪВ ВАРНА ЗАСЛУЖАВА ДА ИЗГЛЕЖДА КАТО ИСТИНСКИ КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР И ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА

16 May, 2024

Фестивалният и конгресен център във Варна вече е с ново ръководство, обявиха от дружеството. Г-жа Андрияна Петкова, която е изпълнителен директор на Националния дворец на културата – Конгресен център София, е вписана като управител и на клона във Варна, съобщи самата тя на пресконференция днес.
На местно ниво за оперативен мениджър е назначена г-жа Виктория Митева, дългогодишен организатор на проекти с културна насоченост, притежаваща солидни познания в областта на изкуството, с множество контакти със съвременни български творци.
По време на пресконференция новото управление представи програмата си за обновяване и възстановяване на варненския фестивален комплекс и превръщането му отново в любимо арт средище на морската ни столица.
Сред основните цели на ръководството са интегриране на културната програма с тази на Националния дворец на културата в София. В ход е и 5-годишна програма, насочена и към детската аудитория, както и събития, които да привличат нови публики и най-вече млади хора.
Нашите усилия са свързани с обогатяването на културната програма на Варна, където ще разчитаме и на съдействието на общината. Ще се стремим да развием и конгресната дейност, тъй като потенциалът за осъществяване на конгресно-конферентни събития тук е много голям“, сподели г-жа Петкова. „Искаме да преобразим това място. Да го превърнем не само отвън, но и отвътре в истинско културно средище.“, каза още тя.
Целта ни ще бъде утвърждаване на НДК – Варна като културен център не само за града, но и за целия регион.“, допълни на свой ред Виктория Митева. „Тази емблематична сграда, този символ, може да се развие в съвремието и в бъдещето, за да може да сме атрактивни, както за родната, така и за чуждестранната публика. Щастлива съм, че идеите ни с г-жа Петкова следват обща цел - популяризиране на културата и конгресния бизнес в България.„ сподели тя.
Обновяване на външните пространства, включително почистване на фасадата, е един от приоритетите на новото ръководство, стана ясно от пресконференцията.
Планирано е и модернизиране на залите, както и на процесите на работа в дружеството като цяло. Сред основните цели на новото ръководство е и социалната политика. „Човешкият капитал е най-ценното при нас. И ние искаме да го развиваме и обогатяваме, както и да привлечем млади хора за една нова и модерна визия.“, убедени са от новото управление.