ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ГЛЕДАМЕ ПРЕМИЕРА НА „ПРЕДИ КРАЯ... (НА СВЕТА)” ПРЕЗ ЮНИ И ЮЛИ В ДНК

21 Юни, 2021

На 30 юни и на 1 юли в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс може да видим премиерата на апокалиптичния спектакъл „Преди края... (на света)”.
Най-новото представление на Ива Свещарова и Вили Прагер е тяхно сценично „откровение“ за апокалипсиса.
„Преди края...(на света)" изследва апокалиптичната култура от различни гледни точки. В нея въпросът ще има ли край на света вече е станал излишен, защото с пандемията сме заживели самия край на времената. В глобалната пандемия. В климатичния апокалипсис. В последните поколения на сегашната цивилизация. Сривът е хоризонтът на нашето поколение. Но колапсът не е краят - това е началото на нашето различно бъдеще. Можем ли да преоткрием нови начини на живот и да бъдем внимателни към себе си и към другите?
За да се подготвят за това апокалиптично време Ива Свещарова, Вили Прагер, Мирослава Захова и Нейтън Купър се гмуркат в текста на хърватската драматуржка Ивана Ивкович и с 3D фигури на собствените си тела, започват да изследват диорами на катастрофата.
 
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата, и в рамките на Critical Movement Residency на проекта (NON)ALIGNED MOVEMENTS Strengthening contemporary dance in Western Balkans / NAM на Балканската танцова мрежа Nomad Dance Academy, съфинансиран от Европейския съюз.
 
Повече за спектакъла:
Концепция и реализация: Ива Свещарова и Вили Прагер
Драматург: Ивана Ивкович
Музика: Емилиян Гацов – Елби
Осветление и консултант сценична среда: Ралица Тонева
Изпълнение: Мирослава Захова, Нейтън Купър, Ива Свещарова и Вили Прагер
Комуникации: Културна фондация А25
Продукция на Брейн Стор Проджект в партньорство с ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс
 
Билети за спектакъла може да закупите от касите на НДК, както и онлайн на: tickets.ndk.bg