ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

Литературен клуб „Перото” продължава да развива активно своята дейност като място за събития

10 Dec, 2021

Поради появили се запитвания и спекулации екипът на НДК и "Перото" категорично заявява, че Литературен клуб "Перото" продължава да развива активно своята дейност като място за литературни, културни и всякакъв друг вид събития.

Утре от 16.00 ч. в "Перото" има събитие на Storytel, а в неделя от 14.00 ч. издателство "Колибри" представя детската си книгата „Да опознаем Италия. 1000 чудеса”. Цялата програма на „Перото” може да се види ТУК.

Литературните награди "Перото" също се запазват във вида, в който почитателите на литературата ги познават.

Единствено в зимния период и поради драстичния спад на клиенти в епидемичната ситуация временно спира работата на "Перото" като целодневно кафене със свободен достъп, която ще бъде възстановена през пролетта, когато ще може да се ползва и терасата навън.

Паралелно с това екипът на НДК и "Перото" засилва активността по популяризирането на пространството и привличането на още литературни, културни и корпоративни събития – дори част от събитията, заявени за други зали в НДК, се пренасочват целенасочено именно към "Перото".

Изработени са и нови схеми на подредба на пространството, съобразени с реалностите в епидемичната ситуация, които могат да се видят ТУК.

"Перото" е сред най-обичаните пространства на София с уникална артистична атмосфера и е подходящо както за интересни литературни премиери, така и за креативни срещи, уъркшопове, семинари, тиймбилдинги и др.