ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

НАЦИОНАЛНИЯТ ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА Е С НОВО РЪКОВОДСТВО

6 Feb, 2024

След успешно проведените конкурси за трима представители на държавата и двама независими членове на Съвета на директорите на Национален дворец на културата – Конгресен център София ЕАД, днес в Търговския регистър бяха вписани имената на Андрияна Петкова, Десислав Данов и Нина Найденова като представители на държавата. Предишната седмица бяха вписани имената на Иванка Веселинова и Надя Миронова – като независими членове на Съвета.

На първото си заседание членовете на новото ръководство на Двореца избраха Андрияна Петкова за Изпълнителен директор, а Иванка Веселинова - за Председател на Съвета на директорите.

Андрияна Петкова е завършила факултета по „Управление и администрация” към Университета по национално и световно стопанство със специалност „Маркетинг и мениджмънт”. В продължение на 14 години е издател на собствено списание за дизайн. Заедно с това организира над 30 самостоятелни изложби на съвременно българско изкуство из цял свят, а по същото време инициира и наградите „Славяна” за цялостно творчество в живописта под егидата на президента на Република България.

В продължение на 12 години се развива професионално в сферата на бизнеса. А през 2020 г. създава първата стрийминг платформа за сценични изкуства - 7Arts.bg, в която българската публика има достъп до любимите си театрални, оперни, кино, фолклорни и балетни заглавия. Заедно с новоизбрания Съвет на директорите ще работят активно за развитието на НДК и обновяването на стратегията за превръщането му в средище за културни, социални и образовател