ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

НДК ОРГАНИЗИРА ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА КУЛТУРЕН И КОНГРЕСЕН ТУРИЗЪМ В ПАРИЖ

12 Oct, 2016

Събитието е под надслов ДНИ НА БЪЛГАРИЯ „Сърцето на Балканите”

Национален дворец на културата организира специализирано изложение за културен и конгресен туризъм – Дни на България „Сърцето на Балканите”. То ще се проведе от 20 до 23 април 2017 г. в Париж, Франция в Le Palais des Congres de Paris (Дворец на конгресите) – един от най-значимите конгресни и изложбени центрове в света, с над 10 милиона посетители годишно.

Инициативата на Националния дворец на културата ще покаже спецификите на България като културно-исторически, туристически и икономически център на Балканите и Югоизточна Европа. Идеята е държавни институции, общини, специализирани организации и центрове да обединят усилията си с частния бизнес от региона и да представят перспективите на различните браншове в контекста на бъдещи възможности за културен и конгресен туризъм на Балканите.

Изложението е част от дългосрочната програма за сътрудничество на Националния дворец на културата с Двореца на конгресите в Париж, за която изпълнителните директори на двете институции г-н Мирослав Боршош и Пабло Некле Черути се договориха по време на посещението на Пабло Черути в България. „Щастлив съм, че НДК ще бъде организатор на първото по рода си специализирано българско изложение в Париж, защото то поставя Двореца на международната карта на културния и конгресен туризъм и го превръща във важен фактор от европейската инфраструктура на подобните центрове. Сред партньорите на изложението е и учреденото през тази година Българско конгресно бюро, което е важен инструмент за развитие на българската събитийна индустрия и израз на общото ни желание да утвърждаваме България като устойчива географска дестинация”, казва г-н Мирослав Боршош.  

Местоположението и авторитета на Le Palais des Congres, очакваната висока посещаемост, както комуникационната стратегия на събитието, разработена от френски маркетинг експерти, са гаранция за успех и висока възвращаемост от участието в изложението.

Партньори на събитието са: Министерство на външните работи, Министерство на туризма, Посолство на Република България във Френската република, Париж, Национално сдружение на общините в Република България, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/.

Проектът има амбициите да бъде част и от пилотните национални събития с фокус върху българското председателство на ЕС през 2018.

Повече подробности и документи за участие в изложението ще намерите в прикачения файл.