ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

НДК ПУСКА ДОПЪЛНИТЕЛНИ БИЛЕТИ ЗА ПРАЗНИЧНИЯ НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА 1 ЯНУАРИ

10 Dec, 2020

Обединявайки майсторството на творци от различни епохи от „двете Америки”, Празничният новогодишен концерт „Севера и Юга”, който съвместно организират НДК и Софийска филхармония, е посланието и надеждата за една по-добра година.

По традиция концертът ще се проведе на 1 януари от 18:30 часа в зала 1, а от днес в продажба са билети на цени от 50 лв., и 60 лв.

Концертът ще бъде открит с произведение на Гершуин – „Funny Face”, което публиката ще чуе за първи път, а финалът отново ще е с Гершуин – музика от операта „Порги и Бес”.

„Програмата за един новогодишен концерт не е типичната, често свирена и това ни изправя пред истинско предизвикателство в намирането на нотен материал“, споделя маестро Табаков. „Понякога се случва така, че колкото и да искаме да изсвирим дадено произведение, не успяваме да се сдобием с ноти за него. За един такъв концерт се търсят произведения извън обсега на регулярните репертоари. Понякога наши приятели и познати в чужбина или посолства, съдействат за намирането на нотен материал“, разказва още Маестрото и обещава шарена, многообразна северо-южна програма, която да достави голямо удоволствие на публиката.

Срещата между Севера и Юга дава възможност в зала 1 да звучат по-малко известни и интересни произведения с автори от Бразилия, Мексико, композитори от Куба и Аржентина, една наистина разнообразна по стил програма.

По думите на маестро Табаков за предстоящия концерт се изисква високо професионален оркестър, който да се справи със сериозността на произведенията, какъвто ще има в лицето на Софийската филхармония.

„За музикантите от Софийската филхармония винаги е било удоволствие да свирят на Новогодишния фестивал в НДК. Нашата професия е благословена да дарява щастие и надежда, да помага чрез емоцията да достигнем до разума, да успокоява угнетените и да вдъхва смисъл на загубилите посоката. Живеем в странни времена, но  вярваме, че 2021 ще бъде такава, каквато си я направим. Защо да не я започнем заедно: с вяра, оптимизъм и добро настроение?“, призовава маестро Найден Тодоров.

Билети може да закупите от Билетен център – НДК, Билетният център на Зала България или онлайн на www.tickets.ndk.bg