ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

„Първи фестивал на изкуствата“

13 May, 2024

На 13 и 14 май 2024 г. вратите на Националния дворец на културата ще бъдат отворени за провеждането на „Първи фестивал на изкуствата“, който се провежда под патронажа на Вицепрезидента на Република България, г-жа Илияна Йотова.
Фестивалът се провежда за пръв път и е с любезното съдействие на изпълнителния директор, г-жа Андрияна Петкова Татарова, която осигури безвъзмездното провеждане на мероприятието.
В главното фоайе на Националния дворец на културата ще бъдат разположени щандове на училищата по изкуства, които са към Министерство на образованието и науката и към Министерство на културата. Подобно мероприятие се организизра за пръв път и е доказателство за съвместното партниране на двете министерства както и на образователните институции, включили се във Фестивала.
Грандиозен концерт-спектакъл на столичното 140. СУ „Иван Богоров“ ще сложи финал на двудневните изложения на училищните дейности в областта на изкуствата. Той е насрочен за 19:00 часа на 14 май 2024 г. и ще участват над 400 ученици на сцената.
Цялостаната организация и координация на събитията е възложена на 140. СУ „Иван Богоров“ в лицето на неговия заместник-директор учебно-твроческа дейност, г-н Марио Гергинов.