ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

С РАЗТЪРСТВАЩ РОК КОНЦЕРТ СТЕФАН ВЪЛДОБРЕВ И ОБИЧАЙНИТЕ ЗАПОДОЗРЕНИ ПРЕДСТАВИХА НОВ АЛБУМ В НДК

20 Юни, 2016

С впечатляващ рок концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени беше даден завършек на богатата програма на XXI “Салон на изкуствата” в Националния дворец на културата (НДК). Концертът промоция на дългоочаквания нов албум на групата, носещ провокативното заглавие “10 ½”, в Зала 3 на Двореца ще бъде помнен дълго от почитателите на българската музика, не само поради своето качество, а и заради ефектната сценография, дело на Poliforma. 
Музикалното шоу на групата, продуцирано от НДК, нажежи страстите сред меломаните в залата още с първата песен, която изпълниха - утвърдения хит“Холивуд”, а след него Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени представиха за първи път песните от “10 ½”. Безспорно една от най-аплодираните сред тях беше сингълът “По-полека”, който превзе българския радиоефир дни преди това и даде заявка за тотален летен хит. 
Любопитна изненада за публиката в залата беше изпълнението на песента “Бряг с цвят най-зелен” със специалното участие на Рут Колева, която пристигна същия ден от чужбина за концерта. Наред с новите песни, феновете чуха и любими стари хитове на Стефан Вълдобрев, сред които: “Рай”, “Тя” и “Силикон”. 
Екзалтираната публика не спря да пее с музикантите до последната нота, а специален жест към нея бяха песните “Аз ли съм или не съм” и “Хромозоми” и повторното изпълнение на “По-полека”, които бяха изпълнени на бис от Стефан Вълдобрев. 
Той благодари на всички, подпомогнали новия албум, като подчерта своята признателност към целия екип на НДК за реализацията на концерта, начело с директора на Двореца Мирослав Боршош. “Вие сте истински Национален дворец на културата”, каза от сцената Вълдобрев. 
След края на ефектното шоу феновете образуваха дълга опашка пред гримьорната на изпълнителите за автографи и снимки с тях. 
ПОВЕЧЕ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени е една от най-емблематичните групи на съвременната музикална сцена. Това е формацията, с която българският актьор, певец, композитор и филмов режисьор записва култовите си албуми “Към”, “Обичам те, мила”, “Революция”, “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, “Пансион за кучета”, “Пропаганда, хромозоми, силикон”, “LIVE”, достигнали общ тираж от над 250 000 копия. “Обичайните заподозрени” са в състав: рок-легендата Иван Лечев, джаз/етно/рок виртуозът Стоян Янкулов, басистът на България Веселин Веселинов - Еко и китарната звезда от новото поколение Мирослав Иванов.
 
Събитието беше част от Календара на културните събития на Столична община за 2016 г.   

Фотограф: Орлин Огнянов