ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

Синелибри с още две вълнуващи премиери в зала 1 на НДК

14 Sep, 2021

Освен филма "Бенедета“ на сублимния провокатор Пол Верховен, който ще даде старт на Синелибри на 2 октомври, още две грандиозни кинопремиери ще се състоят в зала 1 на Националния дворец на културата. Става дума за френската романтична комедия "Фантазии“, режисирана от звездния тандем Давид и Стефан Фоенкинос, и за драматичния трилър "Денят на флага“ на Шон Пен, който вече се очаква с нетърпение от българската публика! Двете прожекции са на 21 октомври.
"Фантазии" е забавен филмов омнибус, в който шест двойки изследват скритите страни на интимния си живот. Филмът ще ви плени с елегантната си чувственост и непретенциозност, с пикантен диалог и бляскав актьорски състав. Достатъчно е да споменем само имената на Моника Белучи и Карол Буке. Прожекцията в зала 1 е на 21 октомври от 17:30 часа.

"Денят на флага", в който Шон Пен дели екран със собствената си дъщеря Дилън Пен, пристига у нас веднага след шеметната си премиера на кинофестивала в Кан. Филмът интерпретира действителната история на журналистката Дженифър Вогел, разказана в биографичната й книга "Истинската история за фалшивия живот на баща ми“. Прожекцията в зала 1 ще се състои на 21 октомври от 19:30 ч. непосредствено след празничната церемония по награждаване на победителите в международния конкурс за пълнометражен игрален филм.