ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ТЕАТЪР АЗАРЯН С ПРЕМИЕРА НА СПЕКТАКЪЛ, СЪЗДАДЕН ИЗЦЯЛО В ОБНОВЕНОТО МУ ПРОСТРАНСТВО В НДК

20 Apr, 2024

Възроденият Театър Азарян ще представи премиерата на спектакълa „Семейство Едисън от 2-ро авеню“ на 26 и 30 април 2024. Пред своята публика, родената на дворцовата театрална сцена продукция ще покажат актьорите Кръстю Лафазанов и Емануела Шкодрева.
Събитието е съвместна инициатива на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" – Плевен и Националния дворец на културата, а всички етапи на създаването му и целият репетиционен процес, са реализирани изцяло в Театър Азарян.
Сценичното пространство на НДК ще посрещне гостите си с нови елегантни стъклени прегради пред основния си вход, зад който тържествен уют ще придава голям червен килим. Интериорът е освежен и със стилно озеленяване.
„Семейство Едисън от 2-ро авеню“ е по текстовете на световния комедиен драматург Нийл Саймън, смятан за майстора на бродуейската комедия. През 1971 г., театралният спектакъл „Затворникът от второ авеню“, e представен за първи път на Бродуей, а четири години по-късно се появява и филмова адаптация, носещата същото име. Сега историята оживява в нов прочит, през погледа на режисьора Антон Угринов.
След премиерата на пиесата, Театър Азарян ще продължи да се утвърждава като дом на всички сценични изкуства, имайки предвид уникалната за цяла България амфитеатрална зала и сцена със завидни технически възможности, убедени са от ръководството на Националния дворец на културата.
Както и досега, залата ще се използва активно за отдаване под наем на театрални, танцови и музикални спектакли, конференции и други.