ОБРАТНО

Стив Джобс

Реж. Дани Бойл

20:30ч. 22.11.2015 Зала 1

В ролите: Майкъл Фасбендър (Стив Джобс), Кейт Уинслет (Джоана Хофман), Сет Рогън (Стив Возняк), Джеф Даниълс (Джон Скъли), Майкъл Щулбарг (Анди Херцфелд), Катрин Уотърстън (Крисан Бренън), Макензи Мос (Лиса Бренън на 5), Рипли Собо (Лиса Бренън на 9), Пърла Хейни-Жардин (Лиса Бренън на 19).

Всеки, който отива на този провокативен и невероятно забавен филм, очаквайки да види строга биография на Стив Джобс, ще остане шокиран. Като тръгват от биографичната книга на Уолтър Айзъксън, сценаристът Арън Соркин (Социалната мрежа) и режисьорът Дани Бойл обединяват сили, за да създадат този портрет, динамично свързан с характера на гениалния мъж в епицентъра на дигиталната революция, вплитайки множеството нишки от живота на своя герой в три дръзко разширени сцени зад кулисите на презентациитена първия Macintosh, работната станция NeXT и iMac. Резултатът е удивителен майсторски портрет на един сложен и противоречив човек на фона на променливите успехи и състояние на индустрията за домашни компютри и господството на търговската марка, продуктите и личността.

Продуценти: Марк Гордън, Гаймон Касади, Скот Ръдин, Дани Бойл и Крисчън Колсън

Сценарий: Арън Соркин

По едноименната книга на Уотър Айзъксън

Оператор – Алвин Кюхлер

Монтаж – Елиът Греъм

Музика – Даниъл Пембертън

Художник – Гай Хендрикс Диас

Костюми – Сутират Ларларб

Продукция на UNIVERSAL PICTURES/LEGENDARY PICTURES/SCOTT RUDIN/ENTERTAINMENT 360/MARK GORDON CO./DECIBEL FILMS/CLOUD EIGHT

Световен разпространител: UNIVERSAL

Разпространител за България: ФОРУМ ФИЛМ


Изтеглете пълната програма на Киномания 2015 от тук