ОБРАТНО

Хамлет

Реж. Линдзи Търнър

18:30ч. 20.11.2015 Зала 1

КИНОМАНИЯ - 2015 и Британски съвет представят на голям екран нашумялата театрална продукция "Хамлет". Прожекцията е специално издание на програмата National Theatre Live за излъчване на най-доброто от британския театър в кина по целия свят. Премиерата на "Хамлет" за България ще може да бъде гледана само на Киномания-2015 на 20 ноември в зала 1 от 18:30 ч.

Номинираният за "Оскар" Бенедикт Къмбърбач (познат от "Шерлок") поема едноименната роля във великата трагедия на Шекспир. Режисирана от Линдзи Търнър (Пош, Химерика) и продуцирана от Sonia Friedman Productions, National Theatre LIVE разпространява тази дългоочаквана продукция в кината.

Сателитното излъчване на постановките на Британския национален театър е част от глобалната програмата National Theatre LIVE, която се осъществява в България от Британски съвет и Cinema City, в партньорство със Столична община и фондация Homo Ludens, с медийното партньорство на безплатния културен гайд "Програмата”.

В ролите: Бенедикт Къмбърбач (Хамлет), Киаран Хайндс (Клавдий), Шан Брук (Офелия), Анастейжа Хили (Гертруда), Лио Бил (Хорацио), Карл Джонсън (Духът), Джим Нортън (Полоний), Кобна Холдбрук-Смит (Лаерт), Матю Стиър (Розенкранц), Руди Дхармалингам (Гилденстерн), Серхо Варес (Фортинбрас)

Докато страната се подготвя за война, кралското семейство е на път да се саморазруши. Решен да отмъсти за смъртта на баща си, но разколебан от сложната задача, датският принц Хамлет се разбунтува срещу затрудненията, осуетяващи мисията му. Така той е на път не само да загуби здравия си разум, но и да застраши цялото кралство.

Билетите са нацена от 12 лв., а за ученици, студенти и пенсионери цената е 10 лв.

Продуцент: Соня Фридман

По пиесата на Уилям Шекспир

Музика: Джон Хопкинс

Сценография: Ес Девлин

Костюми: Катрина Линдзи

Осветление: Джейн Кокс

Продукция на NATIONAL THEATRE LIVE/BARBICAN CENTRE/SONIA FRIEDMAN PRODS

Световен разпространител: NATIONAL THEATRE LIVE

Разпр. за България: БРИТАНСКИ СЪВЕТ СОФИЯ


Изтеглете пълната програма на Киномания 2015 от тук