ОБРАТНО

Казвам се Самба

Реж. Ерик Толедано и Оливие Накаш

20:45ч. 17.11.2015 Кино "Люмиер"

в ролите:

Омар Си (Самба Сисе), Шарлот Гензбур (Алис), Тахар Рахим (Уалид), Изия Егелен (Маню), Юнгар Фал (чичо Ламуна), Елен Венсан (Марсей), Лия Кебеде (Магали)

 

Пристигнали наскоро във Франция мигрант се мъчи да остане в приемната си страна с помощта на неопитна имиграционна служителка в тази завладяваща драма от режисьорите на хита Недосегаемите.

Преди три години Недосегаемите се превърна в един от най-големите френски хитове, очаровайки зрителите в Европа, а после и в целия свят. Голяма част от чара му се дължеше на темпераментния Омар Си. Изпълнението му скоро му спечели роля в Холивуд и постави началото на световната му кариера. Ако още не сте открили чара на Омар Си, гледайте Казвам се Самба.

Самба Сисе е мигрант във Франция от Мали. Да мие чинии в кухнята на луксозен хотел е далеч от европейската му мечта, но нещата се влошават, когато бюрократичен гаф го изпраща в ареста. Там той се среща с Алис - неопитна имиграционна служителка, незапозната с тежкия живот на

най-ниската прослойка на френското общество. След като Самба е освободен, но наказан със заповед да напусне Франция, Алис допуска професионалната ѝ роля да навлезе в личния ѝ живот.

Оттласквайки се от комедията за интеграцията Недосегаемите, режисьорите Толедано и Накаш създават нюансирана история, разказвайки драмата на Самба с хумор, който се появява естествено от приятелството му с Алис и с друг мигрант, чиято роля се изпълнява от винаги интригуващия Тахар Рахим. Виждаме и нежно преливане в любовна история, когато Самба и Алис се оказват привлечени един към друг от своите прилики и различия.

Нашумяла наскоро като издръжливата муза на Ларс фон Трир, Гензбур получава шанс да покаже напълно различна своя страна с тази по-топла и по-открита героиня. Тя и Рахим, също известен със своите провокиращи роли, изглеждат докоснати от искрата на човечната комедия в чара на Си.

В Казвам се Самба той намира роля, с която да покаже дълбочината и обхвата на своите способности, и топлина, съответстваща на сияйната му усмивка.

по романа „Samba pour la France” от Делфин Кулен

продуценти – Никола Дювал Адасовски, Ян Зену и Лоран Зейтун

оператор – Стефан Фонтен

монтаж – Дориан Ригал-Ансус

музика – Лудовико Ейнауди

художник – Никола дьо Боаскюий

продукция на GAUMONT/QUAD/TEN FILMS

световен разпр. – GAUMONT

номинации:

Номинация за “Сезар” за поддържаща актриса на Изия ЕгеленИзтеглете пълната програма на Киномания 2015 от тук