ОБРАТНО

Младост

Реж. Паоло Сорентино

20:45ч. 25.11.2015 Кино "Люмиер"

в ролите:

Майкъл Кейн (Фред Болинджър), Харви Кайтел (Мик Бойл), Рейчъл Вайс (Лена Болинджър), Пол Дейно (Джими Трий), Джейн Фонда (Бренда Морел), Мадалина Генеа (Мис Вселена), Роли Серано (Диего Марадона)

Младост е великолепният нов филм на Паоло Сорентино след бляскавия Великата красота. Действието се развива сред съвършената лятна идилия на Швейцарските Алпи, в спа хотел, където всеки от героите се е озовал по различни причини.

Фред е оттеглил се композитор и диригент, който идва тук от десетилетия. Седейки в комфортния си стол с вестник в ръце, той има излъчването на английски джентълмен в покой със себе си. Близкият му приятел Мик е американски кинорежисьор, дошъл тук, за да довърши новия си сценарий заедно с неколцина нахакани свои сътрудници, които непрестанно подмятат идеи и реплики. Двамата приятели са и роднини – дъщерята на Фред е омъжена за сина на Мик. Фред и Мик обсъждат с хумор и мъдрост миналото и настоящето. Колорит добавя странното обкръжение от ексцентрици: актьори, модели, футболисти и масажистки, чието поведение се откроява във филма като музикални интерлюдии.

Сорентино винаги е почитал абсурда, редом с трезвия си поглед към контрастите на модерния живот. Но докато Великата красота разкриваше прекалеността като начин за справяне с объркания свят, Младост акцентира върху дълбоките връзки между семействата и приятелите и потребността от човешко разбиране. Гневът от по-ранните филми на Сорентино е отстъпил място на красивото разбирателство, а вещата му режисура провокира виртуозни изпълнения от всички звезди. Алпийският пейзаж безмълвно подчертава незначителността на смъртните, подвизаващи се из неговите сенки.

продуценти – Никола Джулиано, Франческа Чима и Карлота Калори

оператор – Лука Бигаци

монтаж – Кристиано Травальоли

музика – Дейвид Ланг

художник – Лудовика Ферарио

продукция на INDIGO FILM/BARBARY FILMS/PATHE/FRANCE 2 CINEMA/

NUMBER 9 FILMS/C-FILMS/RSI/SRG SSR/TELECLUB

световен разпр. – PATHE

разпр. за България – БЪЛГАРИЯ ФИЛМ ВИЖЪН


Изтеглете пълната програма на Киномания 2015 от тук