ОБРАТНО

Още едно танго

Реж. и сценарист Херман Крал

18:30ч. 13.11.2015 Кино "Люмиер"

С участието на: Мария Ниевес Рего, Хуан Карлос Копес, Пабло Верон, Алехандра Гути

Документалистът Херман Крал проследява почти 70-годишната кариера на аржентинските легенди на тангото Хуан Карлос Копес и Мария Ниевес.

Хуан Карлос Копес и Мария Ниевес Рего са Фред и Джинджър на аржентинското танго. В този красиво заснет филм, пълен с възхитителни танцови изпълнения, двамата разказват сложната си десетилетна история. През 50-те години Хуан мечтае да превърне танца на своята родина в международен феномен, както джазът излиза извън пределите на САЩ. Той сбъдва мечтата си с партньорката си Мария в хитовото бродуейско шоу „Аржентинско танго“ и други пътуващи представления. Но зад кулисите връзката им е бурна и си остава такава до днес. „Бих направила всичко по същия начин – казва Мария, – но без Хуан.“

Режисьорът Херман Крал поделя времето си между Аржентина, където е израснал, и Германия, където е учил и работил с Вим Вендерс – изпълнителния продуцент на филма. Крал пресъздава находчиво ранните години на двойката Хуан и Мария, като използва млади танцьори. Но границите между драматизация и реалност се размиват, когато виждаме как истинската 80-годишна Мария дава съвети на младите изпълнители.

В смесицата от възстановки, архивни и съвременни интервюта Крал съчетава младежка виталност с изстрадана мъдрост.

В отделните интервюта с Хуан и Мария добиваме представа за двама души с много различни характери и очаквания. В брака си двамата са общували трудно, но на сцената между тях е съществувал синхрон, който е очаровал света. Те все още танцуват, макар и на 80, но вече не заедно. Още едно танго показва какво означава да следваш страстта си и колко е важно да намериш точния партньор.

Продуценти: Нилс Дюнкер, Дитер Хорес и Херман Крал

Изпълнителен продуценти: Якоб Абрахамсон, Родриго Фюрт и Вим Вендерс

Оператори: Феликс Монти и Йо Хайм

Монтаж: Улрике Тортора

Музика: Секстето Майор, Луис Борда и Герд Бауман

Костюми: Жизел Пейсойович

Продукция на LAILAPS PICTURES/SCHUBERT INTL. FILMPRODUKTIONS

Световен разпространител: WIDE

Разпространение за България: АЙСИНЕМА


Изтеглете пълната програма на Киномания 2015 от тук