ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

"Чудо"

19:30ч. 23.04.2024 Нов театър - НДК

Автор: Иван Радоев
Режисьор: Димо Димов
Сценограф: Николай Нинов
Участват: Михаил Незалзов, Александър Павлов, Станислав Георгиев, Мирослав Петров, Мима Дапкова.
Продукция: ДКТ - Силистра


ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР СИЛИСТРА
 
„ЧУДО“ от Иван Радоев
 
Режисьор на спектакъла е Димо Димов, сценография и костюми Николай Нинов, композитор Георги Гарчов. Ролите изпълняват Мима Дапкова, Михаил Незалзов, Станислав Георгиев, Александър Павлов и Мирослав Петров.
Героите на забележителния български драматург и поет Иван Радоев търсят своето чудо. Живеем във времена, в които успехът се измерва в пари, материални притежания и власт. Където понятията „мое“ и „твое“ имат своята императивна тежест. И някъде там, всред цялото това парцелирано благоденствие, като че ли напук, стои малка барачка. Дъсчено джудже между красивите великани от хром и стъкло. Килнат спомен от епоха, която всички искаме да забравим.
Зад избелелите напукани стени се свират няколко старци. Техният живот, техните мечти и радости, техните тревоги и грехове също са останали там някъде, в нежеланото минало. За да оцелеят в един все повече променящ се и неразбираем свят, те са принудени да се откъснат от своите спомени и да намерят начин да осмислят съществуването си. Мечтата да бъдат отново полезни за някого ги сплотява и ги тласка в последната им битка за запазване на тяхната човечност.