ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

Дни на предизвикателствата

15:00ч. 07.12.2023 зала 11 / кино Люмиер

Деветмесечният организационен маратон обещава да доведе в София величие в световния алпинизъм и катерене като Conrad Anker, авторът на „Златни пикели“ за Оскарите в световния алпинизъм David Chambre, френският кинодокументалист, опeратор и продуцент на приключенски филми Guillaume Broust, и видeлият какво ли не по прашните пътища на планетата, офроуд колоездач Gerhard Czermer. До тях ще добавим макар и с езика на киното Kristin и Doug Tompkins и техният глобално значим пример за филантропия с фокус възвръщане на природата на Патагония към диво състояние.

И този път фестивалът за екстремни спортове, туризъм и активен начин на живот избира за място на срещата сцената и екрана на кино "Люмиер". Очаквайте 8 спиращи дъха премиерни за голям екран филми със субтитри, еталон в своята област (от катерене и биг уол, до екстремни ски, диви води и спелеология и дива природа), които чертаят бъдещето не само на кинодокументалистиката, но и на самото практикуване на екстремните спортове.

Официалното представяне на българското издание на изданието "Златни пикели" също ще ни позволи да сверим часовници със световните стандарти. А дестинациите са България, Алпите, Хиндукуш, Доломитите, Килиманджаро, Хималаите, Андите и Патагония, и още много кътчета, за които само сме чували...

Българската аутдоор сцена, природата на България, кампанията „Земя под Закрила“ с БДЗП, целяща закупуване на горски територии в Сакар и кампанията „Хижа на годината“ ще бъдат повод и за разговор и равносметка. В програмата със свободен достъп : Академия първа помощ и разговор за приключенския туризъм, филми.

Предварителната ни програма можете да разгледате на www.predizvikatelstva.com/програма