ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

ИЛЮЗИИ

19:00ч. 24.02.2022 Театър Азарян

Билетите за новата дата ще важат БЕЗ презаверка. Желаещите могат да ги върнат на касите на Билетен център – НДК в срок до 31 януари 2022 г. включително.  


ИЛЮЗИИ от Иван Вирипаев

комедия за природата на любовта

Благодаря ти, че с твоя помощ разбрах какво е любовта, що за сила е тя. Това е такъв дар, такова чудо: нещо да те заставя да се променяш. Да полагаш усилия и да трансформираш онзи, който си. Дошъл си един на белия свят, а си тръгваш друг. Значи действително си живял. Живял си истински. И само любовта ни дава шанс да живеем така.

„Илюзии” е представление за любовните трепети и отношения, за неизказаните мисли и чувства и съпружеските тайни, но в най-голяма степен това е спектакъл за неуловимата природа на най-съществените неща в живота ни – нещата, на които рядко обръщаме внимание навреме и за които рядко имаме точните думи, за да ги изкажем.

На сцената две млади двойки леко и някак на шега ни превеждат през последните дни от живота на две 80-годишни приятелски семейства сякаш са били невидими свидетели на всички техни действия, думи, мисли и чувства през целия им живот като ни разкриват, че копнежът ни да бъдем обичани, както и нуждата ни да даваме любов, никога, ама никога не спират.

Участват: Елена Димитрова, Неда Спасова, Васил Читанов, Велислав Павлов

Превод: Нева Мичева

Режисьор: Младен Алексиев

Сценична среда и костюми: Евгения Сърбева

Авторска музика: Калин Николов

 

Във видео епизодите: Ваня Михайлова, Юлия Калудова,

Русчо Тихов, Христо Буцев, Таня Загорова, Александър Миховски

Оператори: Боряна Пандова, Иван Дончев


Графичен дизайн: What if… / Kontur Creative

Комуникация: Ина Дублекова, Кремена Христова (Култура фондация А25)

Координатор: Славена Зайкова

Продукция на Тихо пространство

В копродукция с Театър Азарян, НДК


Спектакълът „Илюзии” се появи за пръв път на българска сцена през 2013 година. Осем години по-късно този текст и тази негова обновена сценична трактовка ни приканват да направим една мъдра пауза, да поспрем, да погледнем на своя живот отстрани и да си напомним как не бива да пропускаме „важните неща”. Защото животът е кратък, а илюзии ни дебнат на всяка крачка.

Спектакълът се осъществява, благодарение на финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по Едногодишна програма за подкрепа на частни професионални организации в областта на изкуствата 2020 в партньорство с Resonator – хъб за споделени иновации, Concept Studio и Kontur Creative.

Преводът на пиесата, както и първата реализация на спектакъла, са финансирани от Столична програма „Култура“ за 2013 г.

Видео епизодите са осъществени със съдействието на Concept Studio, New Actors Studio, СБАЛ Йоан Павел, Хотел Зенит.

ТОП СЪБИТИЯ

Галерия Стриндберг

19:00ч. 25.01.2022 Театър Азарян