ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

Концерт-спектакъл Пребъдване

19:30ч. 24.11.2023 зала 1

24 ноември 2023г. от 19:30ч. в зала 1 на НДК 

Юбилеен
концерт-спектакълПРЕБЪДВАНЕна Представителен Ансамбъл  „Фолклорика

Потопете се в магията на танца, сътворена от доайените в българската хореография: Кирил Дженев,  Маргарита Дикова, Кирил Харалампиев, Тодор Бекирски, Димитър Манов, Христо Иванов и др., и пресъздадена от танцьорите на Представителен Ансамбъл „Фолклорика“.

Гост-изпълнители ще бъдат:


Женски хорВаня Монева – едно от най-ценните културни богатства на България днес - ангелогласните певици, които ще ни разкрият чистотата на автентичното звучене на българската песен под композиторското майсторство на КостаКолев, Николай Кауфман, Филип Кутев, Стефан Мутафчиев, Красимир Кюркчийски, Петър Льондев и др.
 
Народен оркестър под диригентството на Димитър Христов - виртуозните солисти ще пренесат зрителите в неподправения свят на традиционните български ритми,  съчетани с впечатляващите аранжименти на златните майстори на българското инструментално изкуство, чиито творби надживяват авторите си.

Държавен Ансамбъл "Филип Кутев" – ще ни представят красотата и изяществото на българския танц от "златното време" на българската народна хореография по музика на своя създател - Филип Кутев.
 
ЩЕ ВИ ОЧАКВАМЕ в зала 1 на НДК на 24 ноември 2023г. от 19:30ч., където от първо лице да се насладите на един затрогващ концерт-спектакъл, с който се надяваме да ви докоснем дълбоко и да събудим у вас гордост и вдъхновение!