ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

"Мъдростта на травмата" - прожекция

18:00ч. 17.05.2022 Кино Люмиер

Канадският лекар и психотерапевт Габор Мате ще се срещне на живо в София с почитатели на своите книги и със специалисти в областта на психичното здраве, съобщават от издателство "Кибеа". Посещението е част от европейско турне, което, освен София, включва Истанбул, Будапеща, Прага, Берлин, Цюрих и Лондон.

На 18 май в гранд хотел "Милениум" започва .дискусионен семинар на тема "Въведение в терапевтичния подход за лечение на травми". Той е предназначен за психолози, лекари, психиатри, психотерапевти, социални работници и педагози.

Същия ден е предвидена и срещата на Габор Мате с почитатели на книгите му. Събитието е на тема   "Мъдростта на травмата в токсичната култура на XXI век" и ще завърши с камерен концерт на Cello Petrovich & Percussion BunyVerse.

В програмата е включена и предварителна прожекция на филма за работата на д-р Мате - "Мъдростта на травмата", който ще се излъчи на 17 май в кино "Люмиер". Организатори на срещите на канадския психотерапевт с българските му почитатели са Science and Nonduality - екипът, който стои зад филма "Мъдростта на травмата“, в партньорство с издателство "Кибеа" и "Чай във фабриката". Двете срещи се провеждат с подкрепата на института "Лист".

В специално видео, насочено към българската публика, Габор Мате изразява радостта си, че книгите му се издават в нашата страна. "Благодарение на единството ум-тяло, което съвременната наука вече документира, а традиционната мъдрост винаги е познавала, можем да разглеждаме болестта не просто като биологична реалност, а като проявление на човешкия живот. Често зад хронични болести като астма, автоимунни заболявания, ревматоиден артрит, множествена склероза, злокачествени тумори, паркинсон и много други, се крият дълбоки емоционални фактори и травми от детството. Разбирането за начина, по който емоциите влияят на физиологията, ни помага да предотвратяваме болестите и да ги лекуваме", казва във видеото той.