ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

"НДК 360" - Европейска седмица на спорта

15:00ч. 25.09.2021 Фоайета ет. 0 до 4

Между 23 и 30 септември 2021 г. за седми пореден път България е домакин на #BeActive Европейската седмица на спорта. Инициативата на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите от Европейския съюз ще включва различни спортни събития и прояви.

Тазгодишното издание в периода 23-30 септември 2021г., в гр. София и други градове на страната, Министерството на младежта и спорта организира различни спортни инициативи и събития за насърчаване на активното спортуване, подобряване на физическата активност на населението и популяризиране на здравословното хранене.

Седмата поредна спортна Седмица в България ще бъде под мотото “Време е да бъдеш активен отново, нищо не може да те спре“.
В програмата са включени разнообразни прояви със спортна насоченост с участието на популярни личности и изявени български спортисти. Организирането на всички събития от Европейската седмица на спорта ще бъде съобразено с изискванията и разпоредбите на Министерството на здравеопазването и препоръките на Европейската комисия за провеждане на публични прояви в условията на променяща се епидемиологична обстановка в резултат на разпространението на COVID-19.

-25 септември, 15.00 – 21.00 ч.  – #BeActive Спортно селище, включително изкачване на фасадата на НДК, спортно ориентиране, скейтборд, бойни спортове, художествена гимнастика, летене с балон и #BeActiveNight в пространствата пред Националния дворец на културата. В спортното селище над 30 федерации и клубове ще представят дейността си чрез демонстрации и информационни материали. Нощта на спорта ще продължи с програма на сцена с участието на посланиците на Европейската седмица на спорта, спортисти и музикална програма.