ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

ROCK THE OPERA - РАЗПРОДАДЕН!

19:30ч. 19.12.2018 Зала 1

През 2001 г. Рийле решава да реализира своята идея за спектакъл, който свързва двата жанра, и започва да работи за създаването на уникални аранжименти за симфоничен оркестър и рок бенд. Така се ражда Rock the Opera. 
 
Вече са факт над 50  много успешни концерта в цяла Европа в емблематични места като Виенската Опера, Концертгебау (Concertgebouw) в Амстердам и Античният Амфитеатър в Атина, където Rock the Opera е  приемано за голямо събитие в кросоувър жанра. На сцената с Рийле много пъти са били Ян Гилън (Deep Purple) и Алана Майлс.

На 19.12.2018 шоуто гостува и в София пред българските ценители на класическата музика и феновете на рока.
 
Симфоничният рок оркестър си поставя за цел да приобщи по-широка публика към класическата музика, изпълнявайки едни от най-известните рок хитове в класически аранжимент по един уникално интересен начин. 45 музиканти от известни български оркестри, в сътрудничество с Пражкият Филхармоничен Оркестър и диригентът Фриедеман Рийле, ще ви отведат в един невероятно интересен свят на музиката, в който  прекрасно се допълват мелодичността на класиката с темперамнета на рока.
 
Заедно те ще изпълнят класически рок хитове като "You Shook Me All Night Long" на AC/DC и "Smoke on the Water" на Deep Purple, "Stairway to heaven" на Led Zeppelin и "Who wants to live forever´ на  Queen,така, както никога преди това не сте ги чували.
 
Подарете си една специална вечер, а ние ще я направим изключителна!
... and keep it rolling!

Симфоничният Рок Оркестър
 съвместно с 
Prague Philharmonic Orchestra
 

Ку-ку рок бенд

Цветан Недялков - соло китари 

Георги Милчев - Годжи бас китари

Венелин Венков - барабани 

 

Солисти 

Атанас Пенев (БТР)


Невена Цонева

Борис Солтарийски

Явор Захариев (Gravity Co.)

Красимира Иванова

Маркета Полицкова

 
Специалните гости на концерта се договарят в момента и ще бъдат обявени скоро!
*организаторът запазва правото си на промени в програмата и изпълнителите