ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

СЕРОТОНИН | ПРЕНАСОЧЕН ЗА МЕСЕЦ МАРТ

18:30ч. 02.02.2022 Театър Азарян

„Серотонин”

по романа на Мишел Уелбек
превод от френски – Александра Велева

адаптация и постановка – Крис Шарков
сценография и мултимедия – Илияна Кънчева
костюми - Елис Вели
музика – Емилиян Гацов – Елби

участват – Васил Читанов, Ирмена Чичикова, Ивайло Драгиев, Биляна Георгиева, Веселина Конакчийска, Боряна Маноилова, Николай Николаев

плакат – Ралица Георгиева
видео оператор – Александър Станишев, Михаела Лакова

Спектакълът не се препоръчва за лица под 15 г.

Проектът е финансиран от Програма „Култура” на Столична община и Френски институт в България, с подкрепата на Министерство на културата.

За пръв път в България се създава спектакъл по текст на най-известния съвременен френски писател Мишел Уелбек - смятан от едни за „скандален”, от други – за „последния романтик”, последовател на традицията на голямата френска литература. „Серотонин” е последния роман на Уелбек, който веднага след излизането си през 2019-та г. се превръща в световен бестселър. Спектакълът „Серотонин” е продължение на търсенията на режисьора Крис Шарков към сценичен изказ на нашето съвремие. Серотонинът е познат като „хормон на щастието”, а спектакълът изследва основанията за живот на човека, живеещ в началото на 21-ви век, определян от Уелбек като „хилядолетието в повече”. „Серотонин” е потапяне в интимния свят на Уелбек от група актьори, същевременно е и проницателна картина на обществото в новия контекст на социално напрежение в Европа. „Серотонин” е емпатичен поглед към изчезващия човек и ненужния занаят. „Серотонин” е любовна равносметка на някоко възможни връзки на средния европеец. „Серотонин” е признание за безпощадната самота и нужда от любов.