ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

Смях от прахта

19:30ч. 22.03.2024 Нов театър - НДК

„Смях от прахта“

по текстове на Ж. Фенуик

              

 

„Смях от прахта“ е проект на сдружение „Мултикулт“.
Сдружение, създадено от млади професионалисти в театралното изкуство, чиито основни цели са да развиват и популяризират мултикултурните ценности в обществото чрез изкуство, да подпомагат развитието и реализацията на творците в България и да работят за повишаването на културния интерес.
Режисьор и музикална среда : Живко Гущеров
Сценограф: Анна Шопова
Участват : Веселин Петров, Ели Кирил Колева и Валери Георгиев
 
„Смях от прахта“ изследва в детайли конфликта човек – общество, или по-конкретно как функционира съзнанието, когато преддверието на ада се превръща в защитна капсула, където бавно, но неумолимо се разпада всяка наследена от обществото маска. Възможно ли е човекът да съществува извън обществените рамки, извън социума изобщо?
Eдна комедия за утопична реалност, в която трима напълно непознати заживяват, давайки ни ясен знак, че не е нужно много, за да бъдем щастливи. В преддверието на ада, откъснати, една журналистка, един фризьор и един политик не само ще си дадат равносметка, но ще „проиграят“ отново животите си, ще ги разрушат, ще разрушат света и себе си, само за да го създадат отново – такъв, какъвто всички ние – живите искаме да бъде.
 
Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата