ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

Смях от прахта - ОТМЕНЕНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ

19:30ч. 27.02.2024 Нов театър - НДК

По технически причини представлението на 27.02.2024 г. няма да се състои. Моля да ни извините за причиненото неудобство! Билетите важат без презаверка за 22 март.


„Смях от прахта“
по текстове на Ж. Фенуик

              

„Смях от прахта“ е проект на сдружение „Мултикулт“.
Сдружение, създадено от млади професионалисти в театралното изкуство, чиито основни цели са да развиват и популяризират мултикултурните ценности в обществото чрез изкуство, да подпомагат развитието и реализацията на творците в България и да работят за повишаването на културния интерес.
Режисьор и музикална среда : Живко Гущеров
Сценограф: Анна Шопова
Участват : Веселин Петров, Ели Кирил Колева и Валери Георгиев
 
„Смях от прахта“ изследва в детайли конфликта човек – общество, или по-конкретно как функционира съзнанието, когато преддверието на ада се превръща в защитна капсула, където бавно, но неумолимо се разпада всяка наследена от обществото маска. Възможно ли е човекът да съществува извън обществените рамки, извън социума изобщо?
Eдна комедия за утопична реалност, в която трима напълно непознати заживяват, давайки ни ясен знак, че не е нужно много, за да бъдем щастливи. В преддверието на ада, откъснати, една журналистка, един фризьор и един политик не само ще си дадат равносметка, но ще „проиграят“ отново животите си, ще ги разрушат, ще разрушат света и себе си, само за да го създадат отново – такъв, какъвто всички ние – живите искаме да бъде.
 
Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата