ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

Творчески проект „SYN(es)THESIS“

19:00ч. 25.06.2022 зала 9

На 25 юни от 19:00 ч. в зала № 9 на НДК ще се проведе първотоза настоящата година издание на творческия проект „SYN(es)THESIS“, който софийската публика познава в светлината на една от най-иновативните и впечатляващи инициативи, финансирани от СП „Култура“.

Новото представяне на проекта утвърждава досегашната му концепция за взаимодействие междуразличните изкуства, като надгражда сътрудничество с още една образователна институция – Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ).
 
Събитието ще включва камерен концерт, представен от талантливи млади изпълнители, както и прожекция на избрани картини, сътворени по нова селекция музика от български композитори. В зала № 9 на НДК желаещите ще могат да разгледат и съпътстващата изложба с живописни платна на възпитаници на Националната художествена академия. Специално участие ще вземат студенти от специалност „Театър на движението – Пантомима” към НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, с преподавател проф. д-р Велимир Велев. За изпълненията на танцовия състав ще бъде включена и кратка селекция електронна музика, отново от български автори.
 
Проект SYN(es)THESIS се реализира по идея на Къща музей „Панчо Владигеров“ – София, в партньорство с Националната художествена академия, НМА „Проф. П. Владигеров“, НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, Национален дворец на културата и с подкрепата на Столична община – Столична програма „Култура“.