ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

Пресконференция за Новогодишния музикален фестивал в НДК

6 Dec, 2023

В топла и уютна, предпразнична атмосфера в Литературен клуб "Перото" днес се проведе пресконференция по повод на традиционно организирания от Националния дворец на културата Новогодишен музикален фестивал.

На пресконференцията присъстваха представители на събитията от богатата и разнообразна програма, включваща мюзикъли, оперети, класически, фолклорни и джаз концерти, детски спектакли, прожекции и др.

Специален гост бе Христос Папагеоргиу - автор на музиката в спектакъла "Калас и Онасис"/ "Callas and Onassis" . Операта-мюзикъл ще даде официално начало на фестивала на 13 декември от 19:00 часа в зала 1 на НДК.

Музикалният празник ще продължи до 1 януари 2024 г. с Празничен новогодишен концерт. В първия ден от новата година в зала 1 на НДК ще прозвучат изпълненията на Фестивалния симфоничен оркестър с диригент маестро Емил Табаков и и солисти - виртуозният цигулар Минчо Минчев и младият, но вече доказал се виолончелист Сион Найман. Концертът ще отбележи 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров със специално подбрани негови произведения.